Kiedy żar leje się z nieba, mało kto ma ochotę na godzinne gotowanie obiadu. Kiedy jednak, pomimo upałów dopada nas głód dobrze jest mieć w domu składniki, które umożliwią przygotowanie ekspresowego posiłku. Dziś postawiłam na tortillę z porcją świeżych warzyw i piersią z kurczaka, a wszystko wzbogacone smakiem aromatycznego ziołowego sosu.Składniki:gotowe tortille (ja użyłam ze szpinakiem)garść rukolikilka liści sałaty kruchej1 czerwona papryka1/2 ogórka wężowego1 duży pomidor1 cebula (biała lub czerwona)1/2 puszki kukurydzy1 pojedyncza pierś z kurczaka1/4 łyżeczki chili1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżka sosu sojowegoświeżo zmielony czarny pieprzziołowy sosWarzywa kroimy na mniejsze kawałki. Pierś z kurczaka smażymy na oliwie, dodajemy chili, sos sojowy i pieprz. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Sałatę kruchą rwiemy na kawałki. Tortillę przygotowujemy według przepisu. Ja wrzuciłam na 15 sekund do mikrofalówki. Na tortilli układamy warzywa i mięso, polewamy sosem i zwijamy. Smacznego!