ßßß

Składniki na 2-3 osoby:dwa kotlety ze schabujedna żółta lub biała paprykaświeży imbir - około 10 cmimbir w proszkujedna czerwona cebulapieprz świeżo mielonysólolej sezamowymąka ziemniaczana 1łyżeczkawodaKotlety zbić, posolić i obficie popieprzyć. Pokroić na wąskie paski, zalać olejem sezamowym i sosem sojowym, zostawić na 15 minut. Na suchej patelni teflonowej podsmażyć około 4-5 minut paprykę pokrojoną w paski. Wrzuć na nią mięso wraz z olejem i sosem, smażyć razem z cebulą pokrojoną w piórka około 6 minut. Imbir obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać do dania - smażyć jeszcze 2 minuty. Całość jeszcze raz popieprzyć i posolić, dodać ewentualnie pół łyżeczki imbiru w proszku, zalać odrobiną wody, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić około 5 minut. W małym kubeczku do ekspresso rozpuścić 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej w ZIMNEJ wodzie. Podlać danie cały czas je mieszając, żeby równomiernie zgęstniało - doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć. Podawać z kaszką kus kus. Smaczności !
