Wykonanie
Z
KURCZAKA I
MARCHEWKIMoja kolejna propozycja do Tęczowej Książki Kucharskiej :) Wymyślona specjalnie dla niej, jak i z powodów czysto praktycznych - musiałam zutylizować
kurczaka i
marchew z rosołku :) Pasta wyszła naprawdę smaczna i tak bajecznie prosta, że aż mnie dziwi, że wcześniej nie wpadłam na ten pomysł :) Kilka składników, blender i szybkie śniadanko lub kolacja gotowa :) Świetnie smakuje z ciemnym
chlebkiem i plasterkiem
kiszonego ogórka na wierzchu. Szczerze polecam.
Składniki:kawałki gotowanego
kurczaka - u mnie dwa udkagotowana
marchew z rosołu - u mnie duużo
marchewki1/4 dużej
cebuli3 łyżeczki ostrej
musztardy - u mnie sarepskiej2 łyżki
majonezupieprzsólKurczaka zblenderować razem z
marchewką.
Cebulkę bardzo drobno pokroić w kosteczkę, dodać do pasty. Dodać
musztardy i
majonezu, doprawić do smaku. Wymieszać i ..już :) Smaczności !!!!