Wyobraźcie sobie…. Piękna pogoda, słoneczko, w powietrzu unosi się zapach świeżo skoszonej trawy w Waszym ogródku. Nareszcie przyszedł czas na zasłużony odpoczynek i smaczny obiad. Mi z takim obrazkiem od razu kojarzy się grill. I to właśnie dziś przygotowałam.Na początek może zielone szparagi z boczkiem, a daniem głównym dziś będzie pstrąg z koperkiem i masłem.Składniki:pęczek szparagów zielonych2 opakowania boczku w plasterkacholiwa z oliwekparmezanNic prostszego. Zielone szparagi płuczemy, odcinamy twarde końcówki. Szparagi zawijamy w plasterki boczku. Główki szparagów smarujemy lekko oliwą z oliwek. I tak przygotowane szparagi układamy na grill. Pieczemy aż boczek się zrumieni. Układamy na talerzu, posypujemy parmezanem i gotowe :)Smacznego !