ßßß Cookit - przepis na Druga odsłona pieczonych szparagów.

Druga odsłona pieczonych szparagów.

nazwa

Wykonanie

Ten wpis jest kontynuacją wcześniejszego wpisu o szparagach Klik, jednak wg mnie jeszcze mocniej smaczniejszy. Szparagi pieczone w piekarniku i dodatkowo posypane świeżym parmezanem smakują wspaniale!
Składniki:
pęczek zielonych szparagów
sól morska
oliwa z oliwek
ser parmezan
Przygotowanie:
Odłamuję twarde końcówki szparagów, myję je i osuszam papierowym ręcznikiem. Układam na średniej blaszce, skrapiam oliwą i posypuję solą. Wstawiam do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 20 do 30 min (w trakcie pieczenia, podglądam i uważam by warzywa się nie przypaliły). Gotowe szparagi, zaraz po wyjęciu z piekarnika posypuję grubszymi płatkami świeżego parmezanu. Podajemy z wiejskim jajem sadzonym, młodymi ziemniakami i mizerią.
Smacznego.
Źródło:http://wkuchniuli.blogspot.com/2015/05/druga-odsona-pieczonych-szparagow.html