Wykonanie
Upał niemożliwy, nic jeść się nie chce, jedynie sałatki mają powodzenie...Składniki na duuuuży talerz dla 2 osób:paczka
roszponkiszklanka ugotowanego i obranego
bobu1
pomidorgarść
kiełków rzodkiewkipapryczki chili nadziewane
fetą - 3 sztsuszony
czosnek niedźwiedzi - 1 łyżkasos: 3 łyżki
oliwy z oliwek, 2 łyżki
musztardy delikatesowej Kieleckiej, 1 łyżka
soku z cytryny, 1 łyżka
miodu płynnegoZ przygotowanych składników przygotować sos.Na dużym talerzu rozłożyć liście
roszponki, pokrojony na ósemki
pomidor,
bób, pokrojoną na cząstki
chili. Całość posypać
kiełkami, polać sosem, posypać
czosnkiem.Smacznego!Przepis bierze udział w akcji kulinarnej -
Warzywa strączkowe-edycja letnia - tutaj zaproszenie do akcji.