Wykonanie
            
Danie to pochodzi z kuchni Lidla, z tą tylko różnicą, że ja zamiast 
pstrąga łososiowego użyłam 
łososia...Składniki dla 4 osób:4 filety 
łososiapół kg 
świeżego szpinaku4 łyżki 
włoskich orzechów2-3 ząbki 
czosnkumasło klarowane
sól, 
pieprz do smaku
Łososia oczyścić, umyć, osuszyć, poslić, popieprzyć i odstawić na bok. Na 
maśle usmażyć posiekany 
czosnek, dodać 
szpinak, podsmażyć przez 2-3 minuty. Naczynie żaroodporne posmarować 
masłem, ułożyć w nim filety a na nich 
szpinak, posypać posiekanymi 
orzechami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.Ja 
łososia podałam z gotowanymi 
ziemniakami i 
groszkiem cukrowym usmażonym tak jak 
szpinak na 
maśle z 
czosnkiem i posypanym obficie 
miętą.Smacznego!