ßßß Cookit - przepis na Młoda kapusta z masłem i koperkiem - najprościej

Młoda kapusta z masłem i koperkiem - najprościej

nazwa

Wykonanie

Lato to piękny czas, czas szybkiego i zdrowego odchudzania, wystarczy trochę posiekać, pomieszać i gotowe :)
A że ja aktualnie się odchudzam, kapusta bez zasmażki i innych wynalazków, tylko 4 składniki…
Składniki:
główka młodej kapusty
pęczek koperku
łyżka masła
łyżeczka soli
Kapustę obrałam z brzydkich liści, obmyłam, pokroiłam na ćwiartki i każdą z nich drobno posiekałam. Wrzuciłam do miski, posoliłam, wymieszałam i odstawiłam na 5 minut, żeby zmiękła i puściła soki. W garnku rozpuściłam masło, wrzuciłam kapustę, dolałam 2 łyżki wody i dusiłam 15 minut aż do miękkości. Koperek umyłam, listki drobno posiekałam i dodałam do kapusty. Wymieszałam i gotowe!
U mnie do kompletu były młode ziemniaki i jajko sadzone :)
Smacznego!
Źródło:http://tonajezyku.blogspot.com/2015/07/moda-kapusta-z-masem-i-koperkiem.html