Wykonanie
            Te szaszłyki to specjalność mojego 
męża. Są pyszne.potrzebne składniki:1 kg 
filetów z kurczaka,0,5 kg 
wędzonego boczku,0,5 kg 
pieczarek,4 
cebule,
olej,
przyprawy: 
vegeta, 
przyprawa do grilla, 
przyprawa do kurczakaFilety kroimy w kostkę, zasypujemy 2 łyżeczkami 
przyprawy do kurczaka, mieszamy i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Boczek i 
pieczarki kroimy w plastry grubości mniej więcej 0,5 cm, a 
cebulę w ćwiartki, następnie rozdzielamy jej warstwy, zalewamy 2 łyżkami 
oleju i zasypujemy 1 łyżką 
vergety,mieszamy i zostawiamy na jakieś 15 minut.Składniki nadziewany na patyczki do szaszłyków w dowolnej kolejności i posypujemy 
przyprawą do grilla. Patyczki dobrze jest namoczyć kilka minut w wodzie, będą wtedy bardziej elastyczne i mniej łamliwe.Niestety mam tylko zdjęcie nieupieczonych szaszłyków. Te upieczone znikły z talerzy w zadziwiającym tempie
