Wykonanie
Te szaszłyki to specjalność mojego
męża. Są pyszne.potrzebne składniki:1 kg
filetów z kurczaka,0,5 kg
wędzonego boczku,0,5 kg
pieczarek,4
cebule,
olej,
przyprawy:
vegeta,
przyprawa do grilla,
przyprawa do kurczakaFilety kroimy w kostkę, zasypujemy 2 łyżeczkami
przyprawy do kurczaka, mieszamy i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Boczek i
pieczarki kroimy w plastry grubości mniej więcej 0,5 cm, a
cebulę w ćwiartki, następnie rozdzielamy jej warstwy, zalewamy 2 łyżkami
oleju i zasypujemy 1 łyżką
vergety,mieszamy i zostawiamy na jakieś 15 minut.Składniki nadziewany na patyczki do szaszłyków w dowolnej kolejności i posypujemy
przyprawą do grilla. Patyczki dobrze jest namoczyć kilka minut w wodzie, będą wtedy bardziej elastyczne i mniej łamliwe.Niestety mam tylko zdjęcie nieupieczonych szaszłyków. Te upieczone znikły z talerzy w zadziwiającym tempie