Wykonanie
            Pięknie dziś... Grillujecie? Przygotowanie 
Mięska na grilla jest domeną mojego mężczyzny, tak więc on zajmie się szaszłykami, a ja wyczaruję jakąś 
sałatkę, a Was zostawiam z przepisem na szaszłyki :)potrzebne składniki:1 kg 
filetów z kurczaka,0,5 kg 
wędzonego boczku,0,5 kg 
pieczarek,4 
cebule,
olej,
przyprawy: 
vegeta, 
przyprawa do grilla, 
przyprawa do kurczakaFilety kroimy w kostkę, zasypujemy 2 łyżeczkami 
przyprawy do kurczaka, mieszamy i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Boczek i 
pieczarki kroimy w plastry grubości mniej więcej 0,5 cm, a 
cebulę w ćwiartki, następnie rozdzielamy jej warstwy, zalewamy 2 łyżkami 
oleju i zasypujemy 1 łyżką 
vegety,mieszamy i zostawiamy na jakieś 15 minut.Składniki nadziewany na patyczki do szaszłyków w w kolejności 
kurczak, 
pieczarki, 
boczek, 
cebula.Szaszłyki dobrze jest zostawić na kilka godzin w lodówce, a dopiero później grillować
