Wykonanie
Pięknie dziś... Grillujecie? Przygotowanie
Mięska na grilla jest domeną mojego mężczyzny, tak więc on zajmie się szaszłykami, a ja wyczaruję jakąś
sałatkę, a Was zostawiam z przepisem na szaszłyki :)potrzebne składniki:1 kg
filetów z kurczaka,0,5 kg
wędzonego boczku,0,5 kg
pieczarek,4
cebule,
olej,
przyprawy:
vegeta,
przyprawa do grilla,
przyprawa do kurczakaFilety kroimy w kostkę, zasypujemy 2 łyżeczkami
przyprawy do kurczaka, mieszamy i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Boczek i
pieczarki kroimy w plastry grubości mniej więcej 0,5 cm, a
cebulę w ćwiartki, następnie rozdzielamy jej warstwy, zalewamy 2 łyżkami
oleju i zasypujemy 1 łyżką
vegety,mieszamy i zostawiamy na jakieś 15 minut.Składniki nadziewany na patyczki do szaszłyków w w kolejności
kurczak,
pieczarki,
boczek,
cebula.Szaszłyki dobrze jest zostawić na kilka godzin w lodówce, a dopiero później grillować