Wykonanie
Dostałam na nie przepis od koleżanki z pracy i od razu wypróbowałam,
powiem Wam, że są fenomenalne :)potrzebne składniki:0,5 kg
mąki,1
margaryna,1/4 kostki
smalcu,200g
cukru,2
jajka,1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia,szczypta
soli,
cukier waniliowy,jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy
śmietanę,1 słoik
konfitury z róży,
cukier puder do posypania.Z podanych składników zagniatamy ciasto, chłodzimy je przez godzinę w lodówce.Następnie wałkujemy wycinamy za pomocą szklanki
ciasteczka, w połowie z nich, za pomocą kieliszka wycinamy na środku jeszcze jedno kółeczko.
Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy do zezłocemia w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do wystygnięcia.
Ciasteczko bez dziurki smarujemy
konfiturą, na
konfiturze kładziemy
ciasteczko z dziurką, posypujemy
cukrem pudrem.