Koniec lata zbliża się wielkimi krokami. Niby dni są coraz krótsze i niestety chłodniejsze, ale my nie poddajemy się tak łatwo i wrześniowe maliny przerabiamy na Sernik na zimno z malinami, a co :)Składniki:500g homogenizowanego serkawaniliowego200g śmietany kremówki (30%)60g żelatyny fix deserowej150ml + 400ml wody350g malinGalaretka malinowa (taka na ½ l wody)21 okrągłych biszkoptówWykonanie:Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie (50ml zimnej wody + 100ml wrzątku)Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę za pomocą miksera. Dodajemy do serka homogenizowanego i chwilę razem ubijamy. Na koniec dodajemy przestudzoną żelatynę i całość dokładnie mieszamy.Dno tortownicy o średnicy ok. 22 cm wykładamy okrągłymi biszkoptami. Na biszkoptach wykładamy serkową masę. Wstawiamy do lodówki.Galaretkę rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i zostawiamy do ostygnięcia.Na zastygniętym spodzie układamy maliny, zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.