Figi, figi, figi można na słodko można na słono z prosciutto ;-) Tym razem na słodko z bitą śmietaną i czekoladą;-)Składniki:pół szklanki cukruszklanka mąki5 łyżek masła2 łyżki mleka1,5 łyżeczki proszku do pieczeniabita śmietana dr oetkera (wiem, wiem ale jest PRZEpyszna!)200ml mleka (do śmietany)1 świeża figaok. 4 kostek czekolady mlecznejdodatkowo potrzebujemy 10 papilotek do babeczek ;-)Zaczynamy oczywiście od wyrobienia ciasta ucieramy masło z cukrem w makutrze i dodajemy powoli mąkę, mleko i proszek do pieczenia. Na końcu ścieramy czekoladę i mieszamy z ciastem i przekładamy do papilotek. Piekarnik nagrzewamy do 175C i pieczemy babeczki przez około 20 minut - uwaga nie wkładamy za dużo masy, bo bardzo rosną!Robimy bitą śmietanę wg przepisu na opakowaniu (czyli z mlekiem) i szprycą cukierniczą nakładamy śmietanę na cupcakes ;-) Na końcu kładziemy plasterki figi ;-)Enjoy!O.Zaczynamy oczywiście od ciasta