Przez najbliższe dni z pewnością będę wstawiała same dietetyczne przepisy (ok, przemycę trochę słodyczy), ale po heart attack diner przytyłam jakieś 20 kg, a teraz muszę je z powrotem zrzucić ze smakiem ;-) Dlatego dzisiaj sałatka z malinami i miętą - prosto z ogródka ;-)Składnikimalinyser lazur niebieski (pare kostek)pół kromki pieczywa razowegogałązka świeżej miętysałata pokarbowanaSkładniki na sos miodowy:łyżka miodułyżka oliwy z oliwekodrobina soku z cytrynypół łyżeczki octu winnego białegopół łyżeczki dijonPieczywo pieczemy w tosterze, po czym kroimy w kostkę. Na talerzu układamy sałatęmaliny i lazur. Wszystkie składniki dobrze mieszamy w kubeczku i polewamy nim sałatkę, którą posypujemy drobno poszatkowaną miętą i posypujemy grzankami ;-)Smacznego!O.