Wykonanie
Witam Was w ten piękny majowy dzień prostym przepisem na
rabarbar. Jednak w lepszej postaci tego
owocu chyba jeszcze nie
jadłam. Polecam taką miseczkę słodko-kwaśnej przyjemności :) Jak widać na zdjęciach za mną weekend wśród zieleni, może dlatego moje nastawienie do świata takie pozytywne. Oby starcie z rzeczywistością go nie popsuło ;)

Składniki (4 porcje):- 2,5 szklanki obranego
rabarbaru w plasterkach- 0,5 szklanki
mąki (najlepiej pełnoziarnistej)- 0,5 szklanki
cukru (najlepiej brązowego)- 2 łyżeczki
cynamonu- 50 g
masła- 0,5 szklanki
płatków owsianych- 2 łyżki
otrąb pszennychPodziel
rabarbar na 4 części i przełóż je do kokilek(do ¾ wysokości) (lub całość do małego naczynia żaroodpornego). W misce wymieszaj
mąkę,
cukier i
cynamon. Dodaj
masło i najlepiej palcami połącz składniki. Dodaj
płatki,
otręby i wymieszaj. Posyp
rabarbar kruszonką. Piecz w 200 stopniach ok. 40 minut (aż góra zbrązowieje).

