Pamiętam z dzieciństwa, że moja mam zawsze piekła takie ciasto :-) Można je też przełożyć marmoladą lub jakimś kremem, ja je tym razem udekorowałam polewą czekoladową i posypałam wiórkami kokosowymi.Składniki:1 1/2 szkl. cukru1/2 szkl. wody4 łyżki kakao1 p. margaryny (25 dag)1 1/2 szkl. mąki1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia4 jajkaaromat do ciastaWykonanie:Cukier, wodę i kakao zagotować, dodać margarynę. Do wystudzonej masy dodać mąkę, 4 żółtka, zapach, proszek do pieczenia i zmiksować. Z białek ubić pianę i dodać do zmiksowanego ciasta. Wszystko wymieszać i piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok.50 minut.A tak wyglądało ciasto w formie prezentu, dla Kazika w dniu jego imienin :-) bardzo się ucieszył...Smacznego :-)