ßßß Cookit - przepis na Pieczarki smażone w panierce

Pieczarki smażone w panierce

nazwa

Wykonanie

Jest to danie, które można zrobić bardzo szybko i z niewielu składników. Do przyrządzenia go użyłam dokładnie tyle produktów, ile widać na zdjęciu poniżej...
Składniki:
dowolna ilość pieczarek (tyle ile zjemy :-))
jajko
bułka tarta
olej
sól
Wykonanie:
Pieczarki umyć, odkroić nóżki, wykorzystujemy bowiem tylko kapelusze. Następnie je posolić, obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.
Jeżeli posiadamy frytkownicę, pieczarki te można usmażyć również w niej :-)
A tak wygląda nadgryziona pieczarka :-) mniam, polecam :-)
Źródło:http://agattek.blox.pl/2012/01/Pieczarki-smazone-w-panierce.html