ßßß
2 lub 3 płaty marynowanego śledzia2 średnie ziemniaki wcześniej ugotowane w łupiniemałą puszkę czerwonej fasoli 215 gkilka mini korniszonkówpół obranego ze skórki jabłkapół czerwonej cebuli1 łyżeczkę musztardy sarepskiej1 łyżkę majonezu1 łyżkę jogurtu greckiegoŚledzia kroję na niewielkie kawałki, ziemniaki i jabłko w drobną kostkę, korniszony w słupki, cebulę siekam drobno. Wrzucam wszystko do miski i dorzucam czerwoną fasolę, którą wcześniej przepłukuję chłodną przegotowaną wodą, bo nie lubię osadu, który ma po wyjęciu z puszki. Mieszam w kubku majonez, jogurt, musztardę i taki dressing dodaję do miski. Całość dokładnie, ale delikatnie łączę. Nie solę, bo zarówno śledzie, jak i korniszony oraz majonez z musztardą zawierają wystarczająco dużo soli.Odstawiam na godzinę do lodówki i gotowe.