Wykonanie
Miał być
plan żywieniowy, ale jeszcze nie powstał. Nie oznacza to, że
plan zdrowego żywienia nie ruszył! Ruszył pełną parą, tylko jakoś nie było czasu, żeby się tym wszystkim tutaj podzielić ;)Zacznę od dzisiejszego śniadania, które równie dobrze mogłoby być podwieczorkiem, albo kolacją na słodko :)
Składniki:1
bananugotowana na miękko
kasza jaglanaopcjonalnie
jagody ze słoiczkaPrzygotowanie:Blendujemy
banana na papkę, dodajemy do niego
kaszę i blendujemy dalej, aż ziarenka się rozpadną na gładką masę i gotowe! Mus urozmaiciłam sobie
jagodami ze słoiczka, ale sam też był bardzo dobry :)Smacznego!Miałam w lodówce ugotowaną na słodko
kaszę, bo wcześniej
jadłam ją z
bakaliami (
suszone figi,
morele i
orzechy włoskie) - pyyyyszna kolacja!Nie gotowałam
kaszy na sypko, nie starałam się, bo nie miałam takiej potrzeby.Na 1 szklankę jaglanki zagotowałam 2,5 szklanki
wody.Wcześniej wypłukałam
kaszę tak jak
ryż, aż
woda przestała mętnieć i była klarowna.Do wrzącej
wody wsypałam łyżeczkę
soli, wsypałam
kaszę i posypałam 2 łyżkami
cukru, przykryłam i gotowałam 10 minut bez mieszania. Po tym czasie posmakowałam, stwierdziłam, że jest wystarczająco miękka, zdjęłam z palnika i zostawiłam pod przykryciem, żeby
kasza wciągnęła resztę płynu.Nie taki diabeł straszny :)Wpis bierze udział w akcji: