Wykonanie

Ostatnio nie było czasu an gotowanie, no ale czasem trzeba zjeść coś oprócz fast fooda. Zwłaszcza, że przygotowanie tego obiadu (ze składników, które akurat znalazłam w lodówce) zajęło mi mniej czasu niż zamówienie czegoś na wynos.Składniki:trochę spaghetti2 lub 1 i pół ząbka
czosnkupapryczka chilligarść lub dwie
rukolioliwa z oliwekparmezan do starcia
sólPrzygotowanie:1) Gotujemy
makaron
2) Podgrzewamy
oliwę na którą wrzucamy posiekaną papryczkę i posiekany i zgnieciony z
solą ząbek
czosnku
3) Smażymy dosłownie minutę, żeby
oliwa przeszła smakiem, ale
czosnek nie zbrązowiał

4) Wrzucamy
makaron na patelnie, mieszamy, dorzucamy
rukolę, resztę
czosnku, ewentualnie
oliwę, jeśli okaże się zbyt suche

Przed podaniem obficie posypujemy
parmezanem, GOTOWE!! niby nic, a mnóstwo smaku!

