Wykonanie
Kolejna
tarta do kolekcji!! :) zrobiona jakiś czas temu, ale przepis dopiero dziś, mam nadzieję, że go jeszcze pamiętam :PSkładniki:1
brokułciasto francuskie3 łyżki
fetyserek typu włoskiego (wiem, że to brzmi tajemniczo ale tak właśnie było napisane na opakowaniu, taki jak na obrazku niżej, czasem nazywają go Caprese)3 ząbki
czosnku4 łyżki kremowego
serka (almette, twój smak, philadelphia)2 garści
migdałów w słupkach(no takich w kawałeczkach)3
jajkasól i
pieprzmasło dosmażenia i do formyPrzygotowanie:1. Naczynie żaroodporne smarujemy
masłem i wykładamy
ciastem, wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 200*C aż się leciutko zarumieni2. Urywamy ,,gałązki" z
brokuła i kroimy
potem na mniejsze części
3. Smażymy na
maśle brokuły aż zrobią się takie jakby bardziej zielone,
potem dodajemy kremowy
serek,
czosnek,
pieprz i
sól4. Na tarte wykładamy kolejno:
fetę,
brokuły,
serek włoski,
migdały. roztrzepane
jajka i wrzucamy do piekarnika aż
jajko nam się zetnie i ciasto dobrze zarumieni