ßßß
Składniki:1 główka białej kapusty,5-6 średnich prawdziwków,250 g makaronu łazankowego,1 szalotka,olej z pestek winogron,sól,świeżo mielony pieprz.Wykonanie:Kapustę szatkujemy, szalotkę kroimy w drobną kostkę. Na patelni podgrzewamy 2 łyżki oleju, szklimy na nim szalotkę. Następnie przez około 3-5 minut podsmażamy kapustę, często mieszając, tak aby się nie przypaliła.Grzyby oczyszczamy, gotujemy do miękkości i kroimy w paseczki.Do przesmażonej kapusty dodajemy wywar z grzybów i dusimy przez około 15 minut, po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy przez około 5 minut.Makaron gotujemy al dente. Kapustę mieszamy z grzybami, makaronem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!Przepis dodaję do akcji: