ßßß Cookit - przepis na BLONDIE

BLONDIE

nazwa

Wykonanie

Słodka blondynka na przekór wciąż zimowej aurze.
BLONDIE
Składniki:
1 szklanka stopionego masła,
1 szklanka cukru,
2 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
2 jajka,
1 tabliczka białej czekolady pokrojonej w kostkę,
około 1 szklanki posiekanych orzechów włoskich i migdałów.
Wykonanie:
W pierwszej misce mieszamy stopione masło z cukrem, a w drugiej przesianą przez sito mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Do maślanej masy dodajemy jajko i mieszamy mikserem, a następnie porcjami wsypujemy mąkę. Wrzucamy czekoladę, orzechy i migdały i mieszamy drewniana łyżką. Wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do około 150 stopni.
Smacznego!
Trochę zmieniony przepis z najnowszego numeru KUCHNI (4-2013)
Źródło:http://bosko-bo-wlosko.blogspot.com/2013/04/blondie.html