Wykonanie
Słodka blondynka na przekór wciąż zimowej aurze.BLONDIE
Składniki:1 szklanka stopionego
masła,1 szklanka
cukru,2 szklanki
mąki,1 łyżeczka
proszku do pieczenia,1/2 łyżeczki
sody oczyszczonej,2
jajka,1 tabliczka
białej czekolady pokrojonej w kostkę,około 1 szklanki posiekanych
orzechów włoskich i
migdałów.Wykonanie:W pierwszej misce mieszamy stopione
masło z
cukrem, a w drugiej przesianą przez sito
mąkę z
sodą i
proszkiem do pieczenia. Do
maślanej masy dodajemy
jajko i mieszamy mikserem, a następnie porcjami wsypujemy
mąkę. Wrzucamy
czekoladę,
orzechy i
migdały i mieszamy drewniana łyżką. Wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do około 150 stopni.
Smacznego!Trochę zmieniony przepis z najnowszego numeru KUCHNI (4-2013)