ßßß
Doskonała na chłodne,jesienne dni. Fantastycznierozgrzewa, syci i daje mnóstwopozytywnej energii.Kawałek świeżego boczkupokroiłam i zrumieniłam na patelni. Dodałam posiekanącebulę i kilka ziemniakówpokrojonych w kostkę.Chwilę smażyłam, cały czasmieszając.Po kilku minutach dodałamtrzy zmiażdżone ząbki czosnku i szczyptę kminku.Całość zalałam trzema szklankami gorącego wywaru wołowego.Przelałam do garnka, gotowałam na małym ogniu tak długo, aż ziemniakizrobiły się miękkie.Pół szklanki mleka rozmieszałam z dwoma żółtkami.Wlałam do gorącej zupy, zdjęłam z ognia.Doprawiłam solą i białym pieprzem.Kilka kromek chleba pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na oliwie.Zupę rozlałam do talerzy, posypałam grzankami i dużą ilością natki.Smacznego :)