Wykonanie
![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_strucla-z-jabkami/l/1346145526.jpg)
700 g ciasta na
strucle700 g
jabłek100 g
cukru2 łyżki
masłaszczypta
cynamonu6-7
goździków3 łyżki zmielonych
biszkoptów1 łyżka stopionego
masłaJabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na małe kawałki.W garnku roztopić 2 łyżki
masła, wkładamy
jabłka,
cukier,
cynamon i
goździki.Dusić aż powstanie jednolita masa.
![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_strucla-z-jabkami/l/-1818604036.jpg)
Następnie '' nurkujemy'' po
goździki ;) i gotowe.
![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_strucla-z-jabkami/l/-34429343.JPG)
Ciasto rozwałkować na 2 cienkie prostokąty, każdy smarujemy stopionym
masłem i posypujemy
biszkoptami, pozostawiając czysty brzeg ciasta. Na biszkoptach rozsmarowujemy masę z
jabłek![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_strucla-z-jabkami/l/-1498833780.jpg)
Rolujemy i owijamy ściśle papierem do pieczenia, końce papieru zakręcamy.
Strucle układamy na blasze tak aby końce papieru znalazły się pod
struclą.
![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_strucla-z-jabkami/l/787868219.JPG)
Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 40 min.Pieczemy w temp 200 st ok 45 min.Po upieczeniu odwinąć
struclę z papieru, ostudzić, pokryć lukrem ( przepis znajdziesz na blogu) i posypać kandyzowaną skórką np;
pomarańczy lub
cytryny.
![](/Data/Images/funandtaste.blogspot.com\2011_slash_10_slash_strucla-z-jabkami/l/-198568488.jpg)