Wykonanie
Składniki200ml puree z
fasoli (u mnie czerwona)100g
chudego twarożku3
jajka3 łyżki
jogurtu6 łyżek
brązowego cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody2 łyżki
kakao odtłuszczonego bez
cukrudo ozdoby
gorzka czekoladakilka suszonych
śliwekPrzygotowanieSkładniki mieszamy ze sobą na gładką masę.
Twarożek możemy przecisnąć przez sitko, gdyż rozgniatanie grudek łyżką może dłuuugo trwać ;)Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut. Z podanej ilości wyszło mi 22 cupcakes`ów.Jeśli chcemy ozdobić cupcakes tak jak na zdjęciu musimy rozpuścić
czekoladę w gorącej kąpieli.
Potem kładziemy łyżeczką po trochę
czekolady i po kilka kawałków pokrojonej
śliwki kalifornijki.
Przyznam, że babeczki wcale nie są specjalnie "
serowe" niemniej jak zawsze jest to miły, słodki przerywnik dnia :)SMACZNEGO SIOSTRY!