Wykonanie
Zachodnia dieta i przetwórstwo spożywcze, choć często zaspokaja potrzeby naszego podniebienia, pozbawia naszą żywność wielu cennych pierwiastków, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Biały cukier dodaje organizmowi energii i poprawia nastrój tylko na chwilę.
Cukier nie zawiera naturalnych pierwiastków odżywczych, dlatego po jego spożyciu organizm zużywa ich zapasy i to z tego tajemniczego powodu krótkotrwały początkowy efekt zwiększenia energii, jest szybko zastępowany spadkiem samopoczucia. Organizm reaguje na
cukier wypuszczeniem insuliny, a ta z kolei redukuje poziom
cukru we
krwi.Sposobów na pozbycie się z kuchni
białego cukru, szukałam po raz pierwszy, chcąc po prostu schudnąć. Zapoznanie się z poradnikiem „Słodkie ciasta i desery na diecie” i przeczytanie go, zajmie Ci kilkanaście minut (to krótko), a zdobędziesz bardzo cenną wiedzę, do której ja dochodziłam latami.W I
serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.W poradniku „Moja Kuchnia bez
mąki i glutenu” jest to gluten.
Komentowany poniżej przepis, którego zdjęcia widzisz, znalazł się właśnie w tym poradniku, który serdecznie polecam.
To pyszne ciasto świetnie sprawdzi się na święta i na co dzień. Pięknie wygląda, ślicznie pachnie i rewelacyjnie smakuje! Wcale nie jest trudne i co najważniejsze - nie idzie w
boczki ;)Gdy na nie patrzę aż nie chce mi się wierzyć, że zostało zrobione bez
mąki, tłuszczu i
cukru!!Zapraszam po więcej przepisów!