ßßß Cookit - przepis na FLIP & FLAP MUFFINS bez cukru

FLIP & FLAP MUFFINS bez cukru

nazwa

Składniki

Wykonanie

Biała mąka odchodzi do lamusa, a konsumenci są świadomi tego, że jest to produkt nie tylko zupełnie pozbawiony wartości odżywczych, ale również wysoko przetworzony i wysokokaloryczny.
Efekt jest taki, że po spożyciu białej mąki automatycznie wzrasta zapotrzebowanie organizmu na witaminy i sole mineralne. Zwróćmy uwagę, że biała mąka to praktycznie wyłącznie wysoki indeks glikemiczny oraz same kalorie.
Wiele osób eliminując gluten z diety, zauważa zanik swoich uporczywych dolegliwości takich jak bóle stawów, nadciśnienie, poziom cukru we krwi. A to właśnie może powodować gluten.
Komentowany tutaj przepis został zamieszczony w moim poradniku
„Moja Kuchnia bez mąki i glutenu”.
W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.
W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.
W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.
Te muffinki są bardzo aromatyczne i dość słodkie.
Dla wszystkich, którzy unikają cukru, muszą go eliminować lub po prostu nie chcą słodzić.
Nazwałam je muffinki Flip i Flap, bo jabłko i cynamon idą zawsze w parze oraz świetnie do siebie pasują, prawda? :)
Zapraszam po więcej przepisów!
Źródło:http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2012/11/flip-flap-muffins-bez-cukru.html