Wykonanie
Składniki12
jajek przepiórczych24 kawałki
krewetki z zalewy1 łyżka
czosnku granulowanego3 łyżki
jogurtu naturalnego3 łyżki
majonezu light1 łyżeczka
koncentratu pomidorowego1 łyżeczka sosu
chili pikantnego (u mnie Vifon) lub więcej w zależności jak ostro lubimy. Ja akurat nie przepadam i dla mnie ta ilość dawała ostry posmak. Dla "
kopa" trzeba by było dać 3 łyżeczki.
Koperek do ozdoby.Przygotowanie
Krewetki osuszamy i zasypujemy
czosnkiem granulowanym - zostawiamy w miseczce w lodówce na noc. Jajeczka gotujemy, obieramy i kroimy w połóweczki. Na
jajka nakładamy sos, na sos
krewetkę i wbijamy wykałaczkę. Można ozdobić
koperkiem. Bardzo smakowita i szybko znikająca zakąska gotowa :)
SMACZNEGO SIOSTRY!