ßßß Cookit - przepis na Oto milion powodów żeby W GODZINĘ upiec zdrowy chleb!

Oto milion powodów żeby W GODZINĘ upiec zdrowy chleb!

nazwa

Wykonanie

Przerost candidy w naszym organizmie prowadzi do zawrotów głowy, nadmiernego zmęczenia, migren i nerwowości, a w efekcie do nadwyrężenia pracy nerek, wątroby i układu odpornościowego, a to tylko niektóre symptomy zbyt dużej ilości drożdżaków w naszym organizmie.
Grzybice to już choroba cywilizacyjna i warto przemyśleć spożywanie drożdży oraz produktów, które sprzyjają rozwoju grzybicy. Co pomaga grzybom?? - cukier, wszelkie słodycze, drożdżówki, chleb z drożdżami, faszerowane hormonami i antybiotykami mięso, pozbawiona wartości odżywczych biała mąka, alkohol (piwo!), wszelkie bułki, kawa - to wszystko pomaga w rozwoju, ale nie nam - tylko grzybom!
W Nowym Roku powiedz STOP!!
Podaruj i sobie i swojej rodzinie to co najlepsze!
O tym jak ŁATWO UPIEC pyszny chleb bez drożdży, robienia skomplikowanego (dla wielu osób) zakwasu i "bawienia" się w domową piekarnię
przekonam Was już dziś!
bo dodatkowo nie zawiera glutenu, czyli białka, które może powodować różne dolegliwości ze strony układu pokarmowego - bóle brzucha, kolki, biegunki, przewlekłe i uciążliwe wzdęcia, na które skarży się coraz więcej z Was!
Biała mąka odchodzi do lamusa, a konsumenci są świadomi tego, że jest to produkt nie tylko zupełnie pozbawiony wartości odżywczych, ale również wysoko przetworzony i wysokokaloryczny.
Efekt jest taki, że po spożyciu białej mąki automatycznie wzrasta zapotrzebowanie organizmu na witaminy i sole mineralne. Zwróćmy uwagę, że biała mąka to praktycznie wyłącznie wysoki indeks glikemiczny oraz same kalorie.
Wiele osób eliminując gluten z diety, zauważa zanik swoich uporczywych dolegliwości takich jak bóle stawów, nadciśnienie, poziom cukru we krwi. A to właśnie może powodować gluten.
Wypieki z rośli strączkowych to fantastyczna alternatywa do tradycyjnych wypieków z mąki.
Komentowany tutaj przepis został zamieszczony w moim poradniku
„Moja Kuchnia bez mąki i glutenu”.
W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.
W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.
W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.
Chleb jest zwarty i nie kruszy się dzięki mące ryżowej
- to składnik, którego nie można tutaj niczym zastąpić.
Przechowujemy go 3 dni w szafce w ściereczce lub w lodówce w dolnej szufladzie - również w ściereczce.
Dzięki odjęciu żółtek i wykorzystaniu chudego jogurtu oraz sylikonowej formy, chleb jest również świetną propozycją dla osób dbających o linię. Jedna kromka to około 100kcal.
Cały chleb to mniej więcej:
Życzę Wam wszystkim dużo, dużo, dużo zdrowia na cały Nowy Rok!
Życzę abyśmy świadomie podejmowali decyzje
co i jak jemy i żeby jedzenie nas leczyło,
sprawiało przyjemność i dodawało energii!!
Szczęśliwego Nowego Roku :)))
Zapraszam po więcej przepisów!
Źródło:http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2014/01/oto-milion-powodow-zeby-w-godzine-upiec.html