ßßß Cookit - przepis na Przełom w wypiekach z roślin strączkowych BEZ MĄKI! Ciasto z fasoli i ciecierzycy też urośnie!

Przełom w wypiekach z roślin strączkowych BEZ MĄKI! Ciasto z fasoli i ciecierzycy też urośnie!

nazwa

Wykonanie

Biała mąka odchodzi do lamusa, a konsumenci są świadomi tego, że jest to produkt nie tylko zupełnie pozbawiony wartości odżywczych, ale również wysoko przetworzony i wysokokaloryczny.
Efekt jest taki, że po spożyciu białej mąki automatycznie wzrasta zapotrzebowanie organizmu na witaminy i sole mineralne. Zwróćmy uwagę, że biała mąka to praktycznie wyłącznie wysoki indeks glikemiczny oraz same kalorie.
Wiele osób eliminując gluten z diety, zauważa zanik swoich uporczywych dolegliwości takich jak bóle stawów, nadciśnienie, poziom cukru we krwi. A to właśnie może powodować gluten.
Wypieki z rośli strączkowych to fantastyczna alternatywa do tradycyjnych wypieków z mąki.
Komentowany tutaj przepis został zamieszczony w moim poradniku
„Moja Kuchnia bez mąki i glutenu”.
W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.
W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.
W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.
Chleb smakuje mi bardzo.
Mąka ryżowa sprawiła, że chleb pięknie urósł i nie opadł!
A to przełom w bezglutenowych wypiekach ze strączków.
Poza tym mąka nie nadała żadnego smaku
- myślę, że można do wypieku dodać sporo ulubionych ziół ;)
Zapraszam po więcej przepisów!
Źródło:http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2013/05/przeom-w-wypiekach-z-roslin.html