Wykonanie
Jesień mnie już dopadła , marudzę na niepogodę i nic mi się nie chcę...chciało by się polecieć gdzieś na południe, gdzieś gdzie słoneczko, gdzieś gdzie tropiki by mnie otaczały a ja tylko bym leżała i leżała...to akurat bzdura bo nie znoszę leżeć :) nie znoszę nudy, nie znoszę szarych pochmurnych dni ale za to lubię
makarony które dość mocno ostatnio ograniczam jednak dla rodziny...można zrobić:)Dziś wersja lekka, bez szczególnego sosu czy
śmietany...
oliwa,
szpinak i
krewetki moje ulubione!Jest pikantnie, Weekendowo więc jest dobrze:)
przepis własnySkładniki:250g
makaronu łazanki firmy Belli200g
szpinaku baby200g
krewetek tygrysich1/2 łyżeczki
chili w płatkach2 ząbki
czosnkuoliwa z oliweksól,
pieprzMakaron ugotować al dente, odcedzić, spryskać
oliwą i odstawić.Na rozgrzaną patelnie wlać odrobinę
oliwy z oliwek, dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek oraz
chili, przesmażyć przez chwilę, dodać
krewetki i na średnim ogniu smażyć aż nabiorą różowego koloru, doprawić
solą i
pieprzem, wrzucić przygotowany
makaron, wymieszać i chwilę smażyć aż
makaron będzie gorący, dodać
szpinak i po minucie ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerze i od razu podawać.Smacznego:)