Wykonanie
***Biedronka
siedem kropek miała:Pierwszą od rosy dostałaDrugą od słonka złotegoTrzecią od wiatru halnegoCzwartą od deszczu kropelkiPiątą od ziemi karmicielkiSzóstą od dziada co przechodził
drogąSiódmą –już nie wiem od kogoWszystkie
siedem nosiła w komplecieAżeby szczęście dawały dzieciomSmacznego :))
źródło: Warsztat smakuSkładniki na 3 porcje :250 ml
śmietanki 30% lub 36%3-4 łyżki
mleka250 g
serka mascarpone1
laska wanilii80 g
cukru3 łyżeczki
żelatynyowoce lub sos
owocowy lub
cukrowe biedronki :)Przygotowanie:
Śmietankę,
mleko,
cukier i ziarenka
wanilii zagotowujemy i zdejmujemy z palnika.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej
wody. Miksujemy wszystko z zimnym
serkiem i przelewamy do foremek. Schładzamy kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Podajemy z
owocami lub sosem
owocowym.Smacznego.