Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pulpety w
sosie borowikowymPyszne małe zapiekanne ... »Waniliowa Panna Cotta -Test
laski waniliiDostałam parę produktów z http://www.aledobre.pl/index.php Postanowiłam zrobić na deser Panna Cotta i dodać do niej
wanilii wyszła rewelacyjnie polecam zapach czuć unosi się kiedy jesz Znalazłam fajny przepis i według niego zrobiłam deserSkładniki:200 ml
śmietany kremówki50 ml
mleka250 g
mascarpone3 łyżeczki
żelatyny1
laska wanilii80 g
cukrusos
owocowy do polaniaKremówkę z wlałam do garnuszka oraz
mleko,
cukier i ziarenka z
laski wanilii zagotowałam .
Żelatynę rozpuściłam w 1/4 szklanki gorącej
wody. Dodałam do reszty składników.Wszystko zmiksowałam dodałam
mascarpone i dalej miksowałam do uzyskania gładkiej masy. Masę wlałam do 3 filiżanek Wstawiłam do lodówki na noc.Następnego dnia polałam sosem
owocowym.Wyszła bardzo smaczna bee częściej ja teraz obić mojej rodzinie też bardzo smakowała .
czwartek, 19 stycznia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter