Wykonanie
Nie udało mi się zdziałać tak by pianki nie wyszły na wierzch gdy je zalałam więc po odwróceniu są zupełnie na dnie, może kiedyś znajdę na to jakiś sposób :) Deserek smakowity, szczególnie młodzież się ucieszyła ale połówek też bo kocha desery z
mascarpone :) dla dzieci i małych dziewczynek jak znalazł!
przepis własnySkładniki:400ml
mleka kokosowego250ml
śmietanki kremówki100g
serka mascarpone80g
cukru5 łyżeczek
żelatyny + 1/4 szklanki
wodypo łyżce mini marschmallow do każdej miseczki + do ozdobienia wierzchuPrzygotowanie:
Śmietankę podgrzewamy z
cukrem, dodajemy do niej
mleko kokosowe, następnie łączymy z
serkiem mascarpone.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do masy serowej miksując by nie powstały grudki. Na dno każdej miseczki wrzucamy po łyżce marschmallow i zalewamy masą, wstawiamy do lodówki na ok 3-4 godziny, dekorujemy wierzch kolorowymi piankami i zjadamy popijając
kawą :)Smacznego!