ßßß
Banalnie proste, a jakoś nie wpadło mi do głowy wcześniej, żeby takie danie zrobić;)Składniki na ciasto na 3 pojedyncze piersi czyli ok. 8-10 kotlecików:* 200 ml mleka* 200 ml wody lekko gazowanej* szczypta soli* jajko* drobno posiekany koperek* mąki pszennej typ 1850 tyle (nie ważyłam), żeby ciasto było o konsystencji gęstej śmietany - więcej niż na naleśnikiPiersi podzieliłam na kotleciki, lekko rozbiłam, doprawiłam solą, roztartym czosnkiem, zostawiłam na chwilę. Przygotowałam ciasto naleśnikowe, które również odstawiłam na ok. 1/2 godziny.Po tym czasie rozgrzałam na patelni olej, maczałam mięso w cieście i smażyłam na rumiano.Bardzo smaczna alternatywa dla tradycyjnych kotletów panierowanych w jajku.Polecam:)