Wykonanie
            
Nie przepadam za 
marchewką i rzadko z niej w mojej kuchni korzystam. Surówka z 
marchewki z 
jabłkiem to wspomnienie z dzieciństwa średnio lubiane przeze mnie;)I oto nie tak dawno na blogu Broni spotkałam surówkę z 
marchwi z 
czosnkiem i od razu spojrzałam na 
marchew z innej strony;)Zrobiłam ją zaraz po sałatkach buraczanych, z tym, że od Broni wzięłam 
marchewkę i 
czosnek, a z resztą poszłam na całość i dodałam: 
żurawinę, 
kiełki, 
cebulkę suszoną i świeżą, a nawet trochę 
orzechów laskowych;)Wyszły mi dwie porcje i obie zjadłam sama:)Składniki na 2 porcje:duża 
marchewkwaśne 
jabłko (moje było niewielkie)1-2 łyżki 
suszonej żurawinykiełki lucernyłyżka posiekanych 
orzechów laskowychłyżka 
oliwy1-2 ząbki 
czosnku - ja dałam jeden, ale wieeeelki
cebulka świeża
przyprawy: 
sok z cytryny, 
sól, 
lubczyk, 
cebulka suszonaPrzygotowałam składniki, czyli przede wszystkim obrałam i starłam na grubych oczkach 
jabłko i 
marchew, a 
potem dodawałam kolejno i mieszałam, aby było wg 5 Przemian:
marchew, 
żurawina, 
orzechy (sł)
cebula suszona, wyciśnięty 
czosnek (o)szczypta 
soli (sn)
kiełki, 
jabłko, 
sok z cytryny (k)1/4 łyżeczki 
lubczyku (g)
oliwa (sł)Okazuje się, że 
marchew w takiej kompozycji może stać się prawdziwym rarytasem:)

"Kobiety łatwiej niż mężczyźni przyznają się do błędów.Stąd opinia, że popełniają ich więcej"G. LolobrigidaKomentarze: