ßßß

Na ok. 40 sztuk:200 g masla75 g cukru pudru3 zoltka15 herbaty macha225 g makiszczypta soli5 lyzek brazowego cukruMaslo wlozyc do miski wraz z cukrem pudrem i ubic na kremowa mase. Dodac 1 zoltko, sproszkowana herbate macha, make i sol. Zagniesc ciasto, zawinac w folie spozywcza i odstawic do lodowki na 15 minut. Ciasto podzielic na 2 czesci, z kazdej uformowac walek o srednicy ok 2 cm. Walki posmarowac 2 pozostalymi rozkloconymi zoltkami. Na blacie wysypac cukier brazowy i obtoczyc w nim walki z ciasta. Nozem kroic ciasto na krazki o grubosci ok. 0,5 cm. Ukladac na 2 blachach wylozonych papierem do pieczenia. Piec w uprzednio nagrzanym piekarníku w temperaturze 175°C (z termoobiegiem- 150°C) ok. 12-15 minut.Przepis z: "Laura. Backen"nr 5/2011
Przepis dodaje do akcji: