ßßß
Dla 4 osob:1 poledwiczka wolowa (ok. 800 g)400 g ogorkow gruntowych2 lyzeczki maslasol, pieprz2 drobno posiekane szalotkiprzyprawa typu vegetapeczek koperku1 lyzka olejuOgorki przekroic wzdluz i wyciac nasiona. Pokroic w polkrazki. Maslo rozpuscic w rondu i zeszklic na nim szalotki. Dodac ogorki, sol i pieprz. Dusic do miekkosci uwazajac, aby ogorki nie zbrazowialy. Doprawic vegeta i posiekanym koperkiem. Poledwiczke pokroic na medaliony o grubosci ok. 2 cm, rozplaszczyc nieco reka i obsypac sola i pieprzem. Podsmazyc na oleju z kazdej stron po 4 minuty. Sos powstaly podczas smazenia dodac do ogorkow i wymieszac. Poledwiczki podawac z sosem ogorkowym i zieminiakami.Wszystkiego dobrego tatku kochany w dniu Twojego swieta! I DUUUZO ZDROWIA (Ty wiesz co mam na mysli...)