Wykonanie
Jak powszechnie wiadomo mezczyzni "musza" jadac
mieso ;) Ale warto "przemycic" tez w obiadowym daniu nieco warzyw ;)

Dla 4 osob:1 poledwiczka wolowa (ok. 800 g)400 g ogorkow gruntowych2 lyzeczki
maslasol,
pieprz2 drobno posiekane
szalotkiprzyprawa typu
vegetapeczek
koperku1 lyzka
olejuOgorki przekroic wzdluz i wyciac nasiona. Pokroic w polkrazki.
Maslo rozpuscic w rondu i zeszklic na nim
szalotki. Dodac
ogorki, sol i
pieprz. Dusic do miekkosci uwazajac, aby
ogorki nie zbrazowialy. Doprawic
vegeta i posiekanym
koperkiem. Poledwiczke pokroic na medaliony o grubosci ok. 2 cm, rozplaszczyc nieco reka i obsypac
sola i
pieprzem. Podsmazyc na
oleju z kazdej stron po 4 minuty. Sos powstaly podczas smazenia dodac do ogorkow i wymieszac.
Poledwiczki podawac z sosem
ogorkowym i
zieminiakami.Wszystkiego dobrego tatku kochany w dniu Twojego swieta! I DUUUZO ZDROWIA (Ty wiesz co mam na mysli...)