ßßß

Swietny, orzezwiajacy smak :)Na forme z kominkiem o srednicy 26 cm:150 g jogurtu naturalnego pelnotlustego5 jajekskorka otarta i sok z 2 limonek450 g cukru1 opakowanie cukru waniliowego450 ml oleju600 g maki1 1/2 opakowania proszku do pieczenia (kazde opakowanie przeznaczone na 500 g maki)Jogurt wlozyc do miski, dodac jajka, sok i skorke otarta z limonek, cukier, cukier waniliowy i olej. Ubic mikserem na puszysta mase. Make wymieszac z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawac do miski z pozostalymi skladnikami i ubijac mikserem. Ciasto przelozyc do natluszczonej foremmki. Wstawic do nagrzanego piekarnia ( 175°C, z termoobiegiem- 150°C). Piec ok. 1 1/4 godz. Sprawdzic patyczkiem, czy ciasto w srodku nie jest plynne. Mozna polukrowac.Przepis z; "Laura.Backen im Frühling" nr 2/2011sobota, 27 września 2014, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze