ßßß Cookit - przepis na Babka z limonkami

Babka z limonkami

nazwa

Wykonanie

« Rosyjska salatka z paluszkami ...
Slodki chleb rosyjski »
Swietny, orzezwiajacy smak :)
Na forme z kominkiem o srednicy 26 cm:
150 g jogurtu naturalnego pelnotlustego
5 jajek
skorka otarta i sok z 2 limonek
450 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
450 ml oleju
600 g maki
1 1/2 opakowania proszku do pieczenia (kazde opakowanie przeznaczone na 500 g maki)
Jogurt wlozyc do miski, dodac jajka, sok i skorke otarta z limonek, cukier, cukier waniliowy i olej. Ubic mikserem na puszysta mase. Make wymieszac z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawac do miski z pozostalymi skladnikami i ubijac mikserem. Ciasto przelozyc do natluszczonej foremmki. Wstawic do nagrzanego piekarnia ( 175°C, z termoobiegiem- 150°C). Piec ok. 1 1/4 godz. Sprawdzic patyczkiem, czy ciasto w srodku nie jest plynne. Mozna polukrowac.
Przepis z; "Laura.Backen im Frühling" nr 2/2011
sobota, 27 września 2014, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2014/09/Babka-z-limonkami.html