Wykonanie
« Rosyjska salatka z paluszkami ...Slodki
chleb rosyjski »
Swietny, orzezwiajacy smak :)Na forme z kominkiem o srednicy 26 cm:150 g
jogurtu naturalnego pelnotlustego5
jajekskorka otarta i sok z 2
limonek450 g
cukru1 opakowanie
cukru waniliowego450 ml
oleju600 g
maki1 1/2 opakowania
proszku do pieczenia (kazde opakowanie przeznaczone na 500 g
maki)
Jogurt wlozyc do miski, dodac
jajka, sok i skorke otarta z
limonek,
cukier,
cukier waniliowy i
olej. Ubic mikserem na puszysta mase.
Make wymieszac z
proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawac do miski z pozostalymi skladnikami i ubijac mikserem. Ciasto przelozyc do natluszczonej foremmki. Wstawic do nagrzanego piekarnia ( 175°C, z termoobiegiem- 150°C). Piec ok. 1 1/4 godz. Sprawdzic patyczkiem, czy ciasto w srodku nie jest plynne. Mozna polukrowac.Przepis z; "Laura.Backen im Frühling" nr 2/2011sobota, 27 września 2014, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze