Cudownie delikatny w smaku dzieki zawartosci jogurtu. Pieknie wyrosl :)Na forme z kominkiem o srednicy 26 cm:3 szklanki maki1 1/2 szklanki cukru1 opakowanie proszku do pieczenia (przeznaczone na 500 g maki)1 szklanka jogurtu naturalnego3 jajkacukier waniliowygarsc posiekanych migdalow3/4 szklanki olejusolMake przesiac do miski, wymieszac z cukrem, proszkiem do pieczenia i szczypta soli. Jajka ubic z jogurtem i cukrem waniliowym, przelac do miski z maka, dobrze wymieszac, nastepnie ciagle mieszajac powoli wlewac olej. . Dosypac migdaly i wymieszac. Mase przelozyc do natluszczonej foremki. Piec w temperaturze 200°C ok 40- 45 minut, sprawdzajac patyczkiem, czy ciasto nie jest w srodku plynne.Przepis z ksiazki M.Caprari "Kuchnia Polska"