ßßß Cookit - przepis na Papryka nadziewana pieczarkami i serem

Papryka nadziewana pieczarkami i serem

nazwa

Wykonanie

Paprykujemy :) Ja powoli przedzieram sie przez moj ogrodek, bo ogromnie zarosl podczas urlopu... Zebralam juz cebule. Posialam kolejna partie roszponki... Zycze wam smaczneo z papryka :) Zdjecia sprzed upieczenia :)
Dla 4 osob:
4 czerwone papryki
ok 350 g pieczarek
olej i maslo do obsmazenia grzybow
1 spora cebula
starty zolty ser (1 szklanka) np. tylzycki
sol, pieprz
Z papryk odciac wierzchnia czesc i wydrazyc gniazda nasienne. Grzyby drobno posiekac i obsmazyc z pokrojona w kostke cebulka na tluszczu. Doprawic do smaku pieprzem i sola. Wystudzic. Wymieszac ze startym serem (Moj byl w plasterkach drobno pokrojony)- Nadzienie wlozyc do papryk. Zapiekac w naczyniu zaroodpornym w temparaturze 180°C ok. 45 minut.
Wpis uczestniczy w akcjach:
Wpis na podstawie przepisu ze "Swiata Kobiety" nr 6/2013
Tutaj znajdziecie jeszcze wiecej inspiracji do faszerowania papryki: faszerowana papryka .
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2013/08/Papryka-nadziewana-pieczarkami-i-serem.html