Wykonanie
Paprykujemy :) Ja powoli przedzieram sie przez moj ogrodek, bo ogromnie zarosl podczas urlopu... Zebralam juz
cebule. Posialam kolejna partie
roszponki... Zycze wam smaczneo z
papryka :) Zdjecia sprzed upieczenia :)
Dla 4 osob:4
czerwone paprykiok 350 g
pieczarekolej i
maslo do obsmazenia grzybow1 spora
cebulastarty
zolty ser (1 szklanka) np. tylzyckisol,
pieprzZ
papryk odciac wierzchnia czesc i wydrazyc gniazda nasienne.
Grzyby drobno posiekac i obsmazyc z pokrojona w kostke
cebulka na tluszczu. Doprawic do smaku
pieprzem i
sola. Wystudzic. Wymieszac ze
startym serem (Moj byl w plasterkach drobno pokrojony)- Nadzienie wlozyc do
papryk. Zapiekac w naczyniu zaroodpornym w temparaturze 180°C ok. 45 minut.Wpis uczestniczy w akcjach:Wpis na podstawie przepisu ze "Swiata Kobiety" nr 6/2013Tutaj znajdziecie jeszcze wiecej inspiracji do faszerowania
papryki: faszerowana
papryka .