ßßß
Skladniki:175 g cukru175 g masla lub margaryny do pieczenia3 jajka175 g maki2 lyzeczki proszku do pieczenia2 lyzki kakao2 lyzki mleka3 lyzki soku z pomaranczyskorka oatrta z 1 pomaranczyciemna polewa czekoladowaForemke natluscic. Margaryne ubic z cukrem na kremowa, puszysta mase. Po koleji dodawac jajka ciagle ubijajac. Dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia i wymieszac. Ciasto podzielic na 2 czesci. Do jednej dodac kakao i mleko, a do drugiej sok z pomaranczy i skorke pomaranczowa. Obie czesci wymieszac. Wykladac lyzka po lyzce do foremki kazda czesc na przemian. Wygladzic na wierzchu. Piec w uprzednio nagraznym piekarniku w temperaturze 195°C ok. 25 minut.
Przepis ten uczestniczy w Czekoladowym Weekendzie - po raz pierwzsy udalo mi sie wziac w nim udzial. Tak wszystkim smakowalo, ze pewnie jutro znowu bede musiala cos piec ;)
Przepis z ksiazki "Schokolade" Gries Deco Company 2011