Spód ciasta:4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej3 jajka2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka imbiru mielonegoUbij białka z cukrem pudrem.. Mąkę przesiej z imbirem. Wymieszaj łyżką z ubitą pianą. Dodaj żółtka i wszystko delikatnie połącz. Przełóż do tortownicy (21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia pi piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10 minut.Nadzienie:500 g sera twarogowego chudego3 jaja3 łyżki cukru pudru1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennejJajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Ser rozdrobnij widelcem. Cały czas ubijając jajka, dodawaj po łyżce sera. Następnie dodaj mąki i wszystko razem dokładnie połącz. Przełóż masę na podpieczony spód i piecz w 180 stopniach przez 45 minut.Wartość Kaloryczna 220 kcal (1 porcja)Białko 22,2 gWęglowodany 17 , 2 gTłuszcz 6 , 9 g