ßßß Cookit - przepis na Placki Tuńczykowe

Placki Tuńczykowe

nazwa

Wykonanie

Środek tygodnia nie pozwala zwolnić. Choć do weekendu czas już szybciej płynie. Pływa też ryba, z której zrobić można Te odżywcze i sycące placki. Tuńczyk zawiera dużo kwasów omega-3, które chociażby odtłuszczają wątrobę czy wspomagają procesy trawienne. Ryba ta wzmacnia też odporność.
Także - same plusy pod tak prostą postacią. Jedzmy ryby! Smażmy placki!
A i weekend szybciej przybędzie.
Wiosenna Patelnia vol. 3
Składniki (na 4 sztuki):
2 jaja
1 puszka tuńczyka w wodzie (120 g)
1 łyżka otrębów owsianych
pieprz biały
Tuńczyka odcedź z wody. Jaja roztrzep widelcem i wymieszaj z tuńczykiem oraz otrębami. Przypraw pieprzem. Smaż okrągłe placki na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu, z dwóch stron.
Wartość Kaloryczna 85 kcal (1 sztuka)
Białko 11,4 g
Węglowodany 1 , 6 g
Tłuszcz 3 , 5 g
Źródło:http://tysiackalorii.blogspot.com/2014/04/placki-tunczykowe.html