Wykonanie
Środek tygodnia nie pozwala zwolnić. Choć do weekendu czas już szybciej płynie. Pływa też
ryba, z której zrobić można Te odżywcze i sycące placki.
Tuńczyk zawiera dużo kwasów omega-3, które chociażby odtłuszczają wątrobę czy wspomagają procesy trawienne.
Ryba ta wzmacnia też odporność.Także - same plusy pod tak prostą postacią. Jedzmy
ryby! Smażmy placki!A i weekend szybciej przybędzie.Wiosenna Patelnia vol. 3
Składniki (na 4 sztuki):2
jaja1 puszka
tuńczyka w wodzie (120 g)1 łyżka
otrębów owsianych
pieprz białyTuńczyka odcedź z
wody.
Jaja roztrzep widelcem i wymieszaj z
tuńczykiem oraz
otrębami. Przypraw
pieprzem. Smaż okrągłe placki na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu, z dwóch stron.
Wartość Kaloryczna 85 kcal (1 sztuka)
Białko 11,4 gWęglowodany 1 , 6 gTłuszcz 3 , 5 g