Tyle słońca w całym mieście... Dzisiaj znów w roli głównej warzywa.Żadne znów ! Warzywa powinniśmy jeść każdego dnia, dostarczają nam wiele cennych witamin i błonnika. I przede wszystkim świetnie wpływają na spadek wagi.Więc, jeśli jeszcze nie zaprzyjaźniliście się z nimi, na pierwsze spotkanie polecam poniższy przepis.Składniki (na 1 porcję) :4 małe ziemniaczkifasola szparagowa zielona 120 gfasola szparagowa żółta 100 gkalafior 150 g1 jajomała czerwona cebulajogurt naturalny bez cukru 135 gpieprz, tymianekObrać ziemniaki. Fasolkę, kalafior oraz ziemniaki ugotować i odcedzić. Ziemniaki pokroić w plastry. Cebulę posiekać w kosteczkę i zeszklić. Jogurt wymieszać z jajkiem i przyprawić. Warzywa ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać cebulą i polać sosem. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wartość Kaloryczna 380 kcalBiałko 22,1 gWęglowodany 49 , 1 gTłuszcz 9 , 8 g