Testujemy wiosnę. Bo temperatury niczego sobie.Dlatego dziś na talerzu słoneczne i pożywne danie .Filet z kurczaka kolejny raz ląduje na naszym pomysłowym stole. Indyjskie smaczki czas pobudzić.Składniki (na ok 1000 g):600 g fileta z kurczaka4 cebuledymki300 g jogurtu naturalnego2 łyżki oliwy2 ząbki czosnku2 łyżeczki przyprawycurry1 łyżeczka koncentratu pomidorowegoCebulę i czosnek posiekaj drobno. Rozgrzej w rondlu oliwę, wrzuć cebulę, czosnek i koncentrat. Podduś. Zdejmij z ognia i do wystudzonej cebuli dodaj jogurt oraz curry. Mięso umyj i podziel na mniejsze kawałki, a następnie wymieszaj je z sosem jogurtowym i odstaw do lodówki na godzinę, do czasu aż smaki się przegryzą. Następnie duś wszystko na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.Wartość Kaloryczna 100 kcal (100 g)Białko 14,6 gWęglowodany 2 , 7 gTłuszcz 3 , 5 g