Wykonanie

W trakcie przygotowań do Świąt często jest tak, że brakuje mi piekarnika... :)Albo zajmuje go sernik albo jakaś pieczeń :)Ten mazurek nie zajmie Wam piekarnika, nie zajmie Wam też zbyt dużo czasu ani energii. Można go po prostu zrobić, jak to się
mówi, w międzyczasie :).Polecam, bo jest naprawdę pyszny :)Składniki:4
wafle50 ml
śmietanki 30%50 g
gorzkiej czekolady 70%50 g
mlecznej czekolady1 słoiczek
konfitury porzeczkowej1 op.
galaretki wiśniowej1 puszka
mleka skondensowanego słodzonegoDodatkowo:
polewa czekoladowa (lub 50 g
mlecznej czekolady i 3 łyżki
śmietanki 30%)
płatki migdałów do dekoracji

Wykonanie:Do garnuszka wlewamy
śmietankę i połamane na cząstki
czekolady. Podgrzewamy na niewielkim ogniu, ciągle mieszając aż do połączenia składników, odstawiamy.W drugim garnuszku podgrzewamy
konfiturę z
porzeczek, jak tylko zacznie wrzeć, ściągamy z palnika, wsypujemy
galaretkę i mieszamy aż się rozpuści.W oddzielnym garnuszku podgrzewamy
mleko skondensowane nieustannie mieszając, aż masa stanie się bardzo gęsta, ok. 15 minut.

Na pierwszy
wafel wykładamy masę
czekoladową, przykrywamy drugim
waflem, dociskamy. Następnie warstwę dokładnie smarujemy
konfiturą z
porzeczek, dociskamy kolejnym
waflem, na który wykładamy masę kajmakową, przykrywamy ostatnim
waflem.Oblewamy
polewą czekoladową i ozdabiamy
płatkami migdałów.Smacznego! ;)Chocoholiczka

