ßßß Cookit - przepis na Miodowe magdalenki

Miodowe magdalenki

nazwa

Wykonanie

To miały być wyjatkowo dobre magdalenki. Takie, dla których warto wstać wcześniej, by przy śniadaniu delektować się ciepłymi ciastkami. Miodowe magdalenki smakują bardzo, są delikatne, a dzieci za nimi szaleją (przynajmniej moje ;-). Polecam!
Składniki na około 27 magdalenek:
250 g mąki pszennej
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
3 jajka
2 łyżeczki cynamonu
140 g masła
60 g cukru muscovado
170 g płynnego miodu
1 łyżka wody
cukier puder do oprószenia
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W garnuszku umieścić masło, miód, wodę, podgrzać do rozpuszczenia. Dobrze wymieszać i dodać pozostałe składniki (jajka dodajemy w całości). Miksować przez 3 minuty, aż ciasto będzie gładkie.
Ciasto przelać do formy na magdalenki, wypełniając je w 3/4. Piec około 15 - 20 minut (w zależności od piekarnika) w temperaturze 180ºC.
Wyjąć, ostudzić na kratce, oprószyć pudrem.
Smacznego :-).
Przepis pochodzi z bloga Aapplemint .
Źródło:http://www.mojewypieki.com/przepis/miodowe-magdalenki