ßßß Cookit - przepis na Kukurydziane naleśniki

Kukurydziane naleśniki

nazwa

Wykonanie

W smaku inne niż tradycyjne, ale warte wypróbowania; zachęcają świeżym, żółtym kolorem. Przygotowałam je w słodkiej wersji, z syropem klonowym, ale można go pominąć i zrobić w wersji wytrawnej, podawać na przykład z warzywami. Polecam :-)
Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej (polenty)
1/4 szklanki mąki pszennej
1 i 1/2 szklanki mleka
2 jajka
1/4 szklanki syropu klonowego
szczypta soli
1 szklanka mleka = 250 ml
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i zmiksować do gładkości. Odstawić na 15 minut.
Po tym czasie smażyć na rozgrzanej patelni, na niewielkiej ilości oleju, z obu stron.
Smacznego :-).
Źródło:http://www.mojewypieki.com/przepis/kukurydziane-nalesniki